niedziela, 10 maja 2009

Butterscotch blondies




Banalnie łatwe, szybkie w wykonaniu wegańskie ciasto. Zrobienie jego zajmuje około 20 minut :)




Butterscotch blondies

1/4 szklanki margaryny
1 1/2 szklanki ciemnego brązowego cukru
1 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
170 g jogurtu sojowego
1/3 szklanki śmietanki sojowej
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Piekarnik nagrzac do 175 st. C. Kwadratową formę o wymiarach 20 x 20 cm ( lub jakąkolwiek inną o zbliżonych parametrach) delikatnie wysmarowac tłuszczem. Roztopioną margarynę połączyc z cukrem, dokładnie wymieszac. Dodac aromat waniliowy, jogurt, śmietankę, wymieszac. Powoli dodawac mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przelac do formy. Piec 25 - 30 min.




Przepis pochodzi z książki H. Kaminsky My Sweat Vegan.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz